Picklad Rödlök Recept
Genom att pickla rödlöken får du en sötsyrlig smak på löken som passar perfekt till kryddiga maträtter som tacos och annan tex mex. Passar även fint till det asiatiska köket. Dessutom fungerar picklingen som en konservering och förlänger hållbarheten. Tänk på att det blir godast om du picklar rödlöken kvällen innan och låter den stå […]
Tillagningstid 15 minuter minuter
Ingredienser
- 2 st rödlökar
- 0,5 dl ättika
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 10 st korianderfrön
- 3 st lagerblad
Recept
- Blanda ättika, socker, vatten och salt. Tillsätt korianderfröna och lagerbladen. Koka ihop lagen och låt svalna.
- Skala och skiva rödlöken tunt, gärna på en mandolin om du har en. Lägg den skivade löken i en förslutningsbar burk.
- Häll den svalnade lagen över löken. Stäng burken och ställ in i kylen, gärna över natten om du har möjlighet.