Veganska enchiladas
Prova en ny variant av tacokvällen med detta goda recept på veganska enchiladas med ch**se dip. Heta och syrliga smaker tillsammans med len och krämig ch**se dip blir en maträtt att längta till! Med Frankful® tacosortiment får dina enchiladas dessutom ett lågt klimatavtryck på cirka 0,4 kg CO2e/portion. Svårighetsgrad: Enkel Klimatavtryck: Cirka 0,4 kg CO2e/portion
Portioner 4
Tillagningstid 40 minuter minuter
Ingredienser
- 1 paket Soft tortillas
- 320 g Tacokryddad växtbaserad färs
- 240 g (1 burk) Vegan Ch**se dip
- 120 g Vegansk ost
- 185 g (1 burk) Tangy Apple Salsa
- 410 g (1 burk) Kidneybönor
- 400 g (1 burk) krossade tomater
- 1 st gul lök
- Lite salt och peppar
- Matolja att steka i
Recept
- 180°C (varmluft, annars 200°C). Skala och finhacka löken. Fräs den tillsammans med den frysta vegofärsen .
- Samtidigt som färs och lök fräser; Koka upp krossade tomater och Tangy Apple Salsa i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj kidneybönorna och tillsätt i kastrullen med tomatsås. Blanda ner drygt hälften av tomatsåsen med den stekta färsen.
- Fyll tortillabröden med röran och ett par klickar Vegan Ch**se dip. Rulla ihop bröden och lägg sida vid sida i en ugnsfast form.
- Häll på resten av tomtatsåsen. Toppa med Vegan Grated ch**se och det sista av Ch**se dippen.
- Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter, eller tills rätten har fått fin färg. Servera med en god sallad.