Tacogratäng Yayas veganska recept
Tacogratäng funkar lika bra till vardagen som till helglyxet. Dessutom perfekt att laga på resterna som blir över från tacokvällen! Prova detta mumsiga recept på tacogratäng av Johanna Lundqvist @yayanaomi.
Portioner 4
Tillagningstid 35 minuter minuter
Ingredienser
- 650 g Tacokryddad växtbaserad färs
- 200 g vegansk ost
- 190 g Taco Sauce Medium (1 burk)
- 1 st gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 st röd paprika
- 12-15 st cocktailtomater
- 2 dl vegansk créme fraiche
Recept
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Finhacka den gula löken. Fräs löken tillsammans med vitlök och paprika i lite olja.
- Tillsätt den frysta tacofärsen när grönsakerna fått en fin färg. Stek på medelhög värme i några minuter.
- Lägg färsblandningen i en ugnsform. Fördela den jämt i formen.
- Tillsätt ett lager med Taco Sauce. Därefter ett lager med vegansk creme fraiche.
- Dela cocktailtomaterna på mitten och sprid ut tomathalvorna i ugnsformen. Avsluta med ett lager vegan grated ch**se.
- Ställ in gratängen i ugnen cirka 15-17 minuter.
- Servera gärna med goda tacotillbehör som Tortilla Crisps och Ch**se dip.