Loaded corn chips med grön ärtguacamole, lime, majs och salsa
Krispiga majschips toppade med massor av godsaker. Den perfekta starten på TexMex-middagen, men fungerar också utmärkt som tilltugg helt för sig själv. Testa att toppa de ostbakade chipsen med vad kylen erbjuder just nu!
Portioner 4
Tillagningstid 30 minuter minuter
Ingredienser
Loaded chips
- 1 paket Frankful tortilla corn chips ch**se
- 200 g vegansk ost
- 1 tsk finhackad gröslök
- 1 dl växtbaserad creme fraiche
- 1 burk Frankful medium salsa
Grön ärtpesto
- 250 g tinade frysta ärtor
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk växtbaserad creme fraiche
- 0,5 lime, zest och färskpressad juice
- slt efter smak
Lime fried corn
- 250 g majs Avrunnen eller tinad beroende på om du använder fryst eller konserv.
- 1 näve koriander
- olja
- salt
Snabbpicklad rödlök
- 2 st rödlökar
- 2 dl vatten
- 1 dl vinäger
Recept
Snabbpicklad rödlök
- Skala och skiva löken tunt, lägg i en skål.
- Koka upp vatten och vinäger.
- Häll över löken, täck över och låt stå i minst 15 minuter.
Grön ärtpesto
- Mixa ingredienserna till ärt peston till en tjock kräm. Smaka av med salt.
Lime fried corn
- Stek majsen i lite olja tills den får en vacker gyllene färg. Finhacka koriandern och fördela över majsen. Pressa limen och skala zesten ovanpå. Smaka av med salt.
Loaded chips
- Sätt ugnen på 200°C
- Lägg ut majschipsen på en plåt och strö över den rivna osten. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills osten börjar smälta.
- Ta ut plåten och klicka ut ärtpesto över majschipsen. Strö över lime fired corn och picklad lök. Tillsätt växtbaserat fraiche och salsa. Avsluta med att garnera med gräslök!