Loaded corn chips med grön ärtguacamole, lime, majs och salsa

Krispiga majschips toppade med massor av godsaker. Den perfekta starten på TexMex-middagen, men fungerar också utmärkt som tilltugg helt för sig själv. Testa att toppa de ostbakade chipsen med vad kylen erbjuder just nu!
Recept - Loaded corn chips
Portioner 4
Tillagningstid 30 minuter

Ingredienser

Loaded chips

Grön ärtpesto

  • 250 g tinade frysta ärtor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk växtbaserad creme fraiche
  • 0,5 lime, zest och färskpressad juice
  • slt efter smak

Lime fried corn

  • 250 g majs Avrunnen eller tinad beroende på om du använder fryst eller konserv.
  • 1 näve koriander
  • olja
  • salt

Snabbpicklad rödlök

  • 2 st rödlökar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vinäger

Recept

Snabbpicklad rödlök

  • Skala och skiva löken tunt, lägg i en skål.
  • Koka upp vatten och vinäger.
  • Häll över löken, täck över och låt stå i minst 15 minuter.

Grön ärtpesto

  • Mixa ingredienserna till ärt peston till en tjock kräm. Smaka av med salt.

Lime fried corn

  • Stek majsen i lite olja tills den får en vacker gyllene färg. Finhacka koriandern och fördela över majsen. Pressa limen och skala zesten ovanpå. Smaka av med salt.

Loaded chips

  • Sätt ugnen på 200°C
  • Lägg ut majschipsen på en plåt och strö över den rivna osten. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills osten börjar smälta.
  • Ta ut plåten och klicka ut ärtpesto över majschipsen. Strö över lime fired corn och picklad lök. Tillsätt växtbaserat fraiche och salsa. Avsluta med att garnera med gräslök!

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Search