Lebanacos med hummus med persiljesallad
En kombo av två av världens smarrigaste kök - det mexikanska och libanesiska!
Ingredienser
Ingredienser
- 1,5 st Frankful soft tortillas mini
- 0,5 st Växtbaserade fajita strips
- 75 g färsk spenat
- 100 g vegansk ost
- 1 dl växtbaserad cremefraîche
- 1,5 Frankful Medium Salsa
Hummus
- 230 g kokta kikärtor
- 1 msk ljus tahini
- 0,5 dl vattem
- salt
Persiljesallad
- 1 kruka färsk persilja
- 150 g cocktailtomater
- 0,5 st gurka
- 0,5 st rödlök
- 0,5 msk olivolja
- 0,5 st citron, zest och färskpressad juice
- flingslat
Topping
- Färsk persilja finhackad
- Pinjenötter rostade
Recept
- Tina fajita stripsen.
- Häll av och skölj kikärtorna. Mixa tills helt slätt tillsammansmed tahini, vatten och spice mix tills krämigt. Smaka av med salt.
- Fräs fajita stripsen i lite olja tills gyllene och krispiga.Blanda ner 1/3 burk salsa. Ställ åt sidan.
- Värm små tortillas snabbt på båda sidor i en het stekpanna, utan attde får färg.
- Lägg lite spenat i botten på en tortilla, toppa med fajitastrips, persiljesallad, hummus, grated ch**se och creme fraîche. Garnera medextra salsa, persilja och pinjenötter.
- Gör likadant med resterande tortillas och fyllning.