Krispig nachotallrik
Här har du en sanslöst smarrig nachotallrik helt vegansk och klimatsmart, fullproppad med goda smaker. Smakrik vegofärs och salta tortilla crisps möter lena smaker från ärtguacamole och Vegan Ch**se Dip. En nachotallrik som funkar lika bra som tilltugg på festen, som framför TV:n en lyxig fredagskväll. Njut av varje tugga!
Portioner 4
Tillagningstid 25 minuter minuter
Ingredienser
- 1 paket Salted Tortilla Crisps
- 320 g Tacokryddad växtbaserad färs
- 1 st gul lök
- 100 g krossade tomater
- 2 dl vegansk creme fraiche
- 120 g riven vegansk ost
- 0,5 burk Taco Sauce Medium
- 1 chili
- 200 g Ärtguacamole
- 100 g picklad rödlök
- 50 g färsk koriander
- 0,5 burk Vegan Ch**se Dip
Recept
- Finhacka löken och bryn i olja, tillsammans med vegofärsen i en stekpanna.
- Tillsätt krossade tomater och låt koka ca 5 min.
- Sprid Salted Tortilla Crisps på en tallrik, lägg färsen och Vegan Ch**se över.
- Värm en stund i ugnen eller micron, tills "osten" smälter.
- Toppa med vegansk creme fraiche, Vegan Ch**se Dip, Taco Sauce, Vegan Ch**se, chilli, rödkål, picklad rödlök, ärtguacamole och koriander. Servera genast.