Korean bulgogi tacos med tofu

Med inspiration från den traditionella koreanska rätten bulgogi marinerar vi här tofu i en marinad medsmak av sesam och vitlök. Servera din bulgogi tofu i tacos med sött päron och toppa med het gochujang salsa.
Korean bulgogi tacos
Tillagningstid 40 minuter

Ingredienser

Recept

  • Häll av tofun och linda in i hushållspapper, tryck till för att krama ut så mycket vätska som möjligt.
  • Skär tofun i små kuber. Lägg i en skål.
  • Blanda ihop soja, lönnsirap, sesamolja och äppelcidervinäger. Riv ner vitlöken. Blanda ihop. Lägg ner tofun i marinaden, låt stå minst 30 minuter, blanda runt efter halva tiden.
  • Skär päronet i små kuber.
  • Stek tofun i olja i en stekpanna på medelvärme tills bitarna är krispiga runt om.
  • Lägg lite spenat och kimchi på mitten av en tortilla, toppa med tofu, Gochujang salsa och ch*’se dip.
  • Tips! Släng inte marinaden,den är god att använda som dressing till exempelvis nudelsallader eller andranudelrätter och som smaksättning på stekt färs. Dessutom funkar den som marinadtill till fler omgångar av tofu eller tempeh för del delen. Håller sig minst envecka i kylskåp.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Läs gärna vår policy för hantering av recensioner.

Produkter i receptet

Search
frankful-logo