Burito bowl med asiatiska smaker
Här kommer en rätt som hjälper dig att ta till vara på sådant som ibland glöms bort i kylskåpet. En hjälte-rätt för att minska matsvinn helt enkelt! Variera med de råvaror du råkar ha hemma. En grundtanke är att rosta något i ugnen, syra något och steka färs eller finhackad svamp - och sedan toppa med Gochujang salsa och Ch**se dip.
Tillagningstid 45 minuter minuter
Ingredienser
- 4 st kvisttomater eller 1 förpackning cocktailtomater
- 2 st morötter
- 1 burk Frankful Gochujang salsa
- 1/2 st gurka
- 1 st äpple
- 500 gram växtbaserad färs
- 1 förpackning Frankful taco spice
- 70 gram bladgrönt
- 2 dl växtbaserat alternativ till yoghurt
- 1 burk Frankful ch**se dip
Syrad rödlök
- 1 st rödlök
- 1 dl vatten
- 1/2 dl äppelcidervinäger
Till servering
- 1 påse Frankful corn chips
- 1 kruka färsk koriander
Recept
- Värm ugnen till 175°C.
- Tvätta morötterna och skär på längden, och sedan i mindre bitar. Lägg på ena sidan av en plåt och blanda med lite olja.
- Dela tomaterna i kvartar (om du har kvisttomater) eller på hälften (om du har cocktailtomater). Lägg med snittytan uppåt på plåten bredvid morötterna.
- Baka grönsakerna i ugnen i 35 minuter tills morötterna är helt mjuka och tomterna sjunkit ihop och blivit lätt krispiga i kanterna.
- Blanda morötterna med 1 dl Frankful Gochujang salsa.
- Skala och skär löken i tunna skivor. Koka upp vatten och vinäger, ta bort från värmen, lägg i löken och sätt på ett lock. Låt stå minst 20 minuter.
- Stek färsen i lite olja tills den får färg. Blanda ner Taco spice och stek ytterligare 5 minuter.
- Skär gurka och tomat i jämnstora, men små, tärningar. Hacka koriandern grovt. Blanda ihop i en skål tillsammans med koriandern.
- Fördela bladgrönt, Gochujangmarinerade morötter, semotorkade tomater, gurk- och äppelsallad, syrad lök och färs i 4 skålar. Toppa med ch**sy dipp, salsa och lite färsk koriander. Servera med corn chips och soft tortillas.