Blomkålstacos färgglatt och smakrikt
Utmana den traditionella tacosen med denna härligt smakrika blomkålstacos i mjuka mini tortillabröd. En fräsch tappning på taquitos eller minitacos, som funkar lika bra till förrätt eller plockmat – som till fredagsmyset!
Portioner 4
Tillagningstid 40 minuter minuter
Ingredienser
- 2 st blomkålshuvud (buketter)
- 1 paket Organic Taco Spice
- 3 msk olivolja
- 8 st Soft Mini Tortilla
- 100 g Edamebönor
- 0,5 burk Taco Sauce Medium
- 100 g Plant Fraiche
- Grönkål (grova bitar)
- Picklad rödlök
- Chiliflakes
Recept
- Sätt ugnen på 180 °C.
- Blanda blomkålsbuketterna, olivolja och taco spice i en bunke.
- Fördela allt i en ugnsfast form.
- Kör i mitten av ugnen i cirka 25 min.
- Stek grönkålen i en het stekpanna med lite olivolja i 2 min.
- Fyll tortillan med grönkål, blomkål, bönor och toppa med plant fraiche och syrad rödlök.
- Toppa med chiliflakes.