Bao Buns vegetariska - Pankostekt tofu, syrad gurka och Gochujang salsa
Bao buns med vegetarisk fyllning! Krispig tofu i ångade bröd -med smak av gochujang och koriander.
Tillagningstid 25 minuter minuter
Ingredienser
- 400 gram fast tofu
- 3/4 dl kikärtsmjöl
- 1 dl vatten
- 2 dl panko
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl naturell rapsolja till stekning
Syrad Gurka
- 1/2 st gurka
- 1 dl vatten
- 1/2 dl äppelcidervinäger
Till servering
- 12 st Bao bröd
- 1 burk Frankful Gochujang salsa
- 1 burk Frankful chili ch**se dip
- 1 kruka färsk koriander eller mynta
- 1/2 dl rostade jordnötter finhackade
Recept
- Skär gurkan i tunna skivor, lägg i en skål. Koka upp vatten. Häll vinäger och kokhett vatten i skålen med gurkor. Täck över med lock. Låt stå 15 minuter.
- Vira in tofun i en ren kökshandduk, eller i lite hushållspapper, krama åt för att avlägsna vätska. Skär tofun i skivor. Torka torra med pappershandduk.
- Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten och salt i en skål. Häll upp pankon i en annan skål. Lägg ner en tofuskiva i kikärtsmjölsblandningen, och vänd sedan runt den i pankon. Lägg sedan ner i kikärtsmjölsblandningen igen, och till sist pankon (så att det blir en dubbelpanering).
- Stek i rikligt med olja i en stekpanna, så att bitarna får en gyllene färg och blir krispiga runt om (du kan balansera dem lite på kanterna för att de ska få färg även där).
- Värm bao bunsen enligt anvisningar på förpackningen.
- Smeta ut lite chili ch**se i botten på en bao. Lägg i en skiva tofu, gurka, gochujang salsa och koriander. Strö över hackade jordnötter.