Koreansk tacos i salladsblad
Prova krispig koreansk taco i salladsblad med kikärtor, gochujang salsa och chili ch**se dipp.
Portioner 4
Tillagningstid 25 minuter minuter
Ingredienser
- 2 st hjärtsalladshuvud
- 1 förpackning kikärtor á 230 gram avrunnen vikt
- 1 st sötpotatis
- 2 dl växtbaserat alternativ till yoghurt
- syrad rödlök
- 1 burk Frankful Gochujang salsa
- 1 burk Frankful Chili ch**se dip
- olivolja
- salt
- 1 kruka koriander till garnering
Recept
- Värm ugnen till 200°C.
- Häll av och skölj kikärtorna. Hacka grovt, eller lägg dem i en matberedare och pulsa några gånger, så att du får ett grovt smul. Lägg på ena delen av en bakplåt och blada med lite olja och en nypa salt.
- Tvätta och skär sötpotatisen i små kuber. Lägg bredvid kikärtssmulet och blanda med lite olja. Rosta i ugnen i 15 min tills kikärtssmulet är krispigt och sötpotatisen mjuk.
- Blanda sötpotatisen med en sked salsa.
- Skär bort den nedersta rotbiten från salladen. Plocka isär bladen och skölj av.
- Fyll salladsbladen med den gochujangmarinerade sötpotatisen, toppa med kikärtorna och syrad rödlök. Klicka ut yoghurt, salsa och chili ch**se dip ovanpå. Toppa med koriander.