Minitostadas med grillad sparris- och jordgubbsallad
Perfekt mingelmat eller snacks! Låt Sverige möta Mexiko och toppa nyrostade tortillachips med ch**sy dip och en grillad sallad med riktiga sommarsmaker. Självklart går det lika bra att rosta hela tortillas och toppamed samma godsaker.
Ingredienser
- 1 1/2 förpackning Frankful soft tortillas mini
- 1/2 förpackning Växtbaserade fajita strips
- 1 dl Växtbaserad creme fraîche
- 1/2 burk Frankful Ch**se dip
- Olja
Grillad sparris- och jordgubbssallad
- 250 gram färsk sparris
- 250 gram färska jordgubbar
- 1 salladslökar
- 1 näve färsk mynta
- 1/2 citron zest
Recept
- Tina fajita stripsen.
- Bryt av den allra nedersta delen av sparrisen. Pensla med olja. Grilla (eller stek) sparrisen tills den mjuknat något och fått fina ränder - på en grill eller i grillpanna. Låt svalna något och skär i små slantar.
- Snoppa och skär jordgubbarna i små tärningar. Strimla vårlöken och basilikan fint.
- Blanda ihop alla ingredienser till salsan, smaka av med salt.
- Värm ugnen till 175°C.
- Skär tortillasen i kvartar, lägg ut på en plåt (utan att de nuddar varandra) och pensla ovansidan med lite olja. Rosta tortillabitarna på plåten i 5-7 minuter, tills lätt gyllene och krispiga.
- Fräs fajita stripsen i lite olja tills gyllene och lätt krispiga.
- Toppa de krispiga tortillabitarna med creme fraiche, ch**se dip, fajita strips, grillad sparris- och jordgubbssalsa och salsa. Strö över lite extra mynta.