Loaded corn chips med grön ärtguacamole, lime, majs och salsa

Krispiga majschips toppade med massor av godsaker. Den perfekta starten på TexMex-middagen, men fungerar också utmärkt som tilltugg helt för sig själv. Testa att toppa de ostbakade chipsen med vad kylen erbjuder just nu!
Recept - Loaded corn chips
Portioner +
Tillagningstid 30 minuter

Ingredienser

Loaded chips

Grön ärtpesto

  • 250 g tinade frysta ärtor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk växtbaserad creme fraiche
  • 0,5 lime, zest och färskpressad juice
  • slt efter smak

Lime fried corn

  • 250 g majs Avrunnen eller tinad beroende på om du använder fryst eller konserv.
  • 1 näve koriander
  • olja
  • salt

Snabbpicklad rödlök

  • 2 st rödlökar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vinäger

Recept

Snabbpicklad rödlök

  • Skala och skiva löken tunt, lägg i en skål.
  • Koka upp vatten och vinäger.
  • Häll över löken, täck över och låt stå i minst 15 minuter.

Grön ärtpesto

  • Mixa ingredienserna till ärt peston till en tjock kräm. Smaka av med salt.

Lime fried corn

  • Stek majsen i lite olja tills den får en vacker gyllene färg. Finhacka koriandern och fördela över majsen. Pressa limen och skala zesten ovanpå. Smaka av med salt.

Loaded chips

  • Sätt ugnen på 200°C
  • Lägg ut majschipsen på en plåt och strö över den rivna osten. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills osten börjar smälta.
  • Ta ut plåten och klicka ut ärtpesto över majschipsen. Strö över lime fired corn och picklad lök. Tillsätt växtbaserat fraiche och salsa. Avsluta med att garnera med gräslök!

Dela

Ingen recension hittades
Skriv en recension