Enchiladas med svartkål
Enchiladas fyllda med härliga smaker av bl.a. svartkål, tacokryddad vegansk färs och majs. Ett gott recept på klimatsmarta enchiladas, toppade med krämiga godsaker som vegansk creme fraiche, vegansk ost och vegansk ch**se dip. Mums!
Portioner 4
Tillagningstid 35 minuter minuter
Ingredienser
- 320 g Tacokryddad växtbaserad färs
- 1 st gul lök
- 1 msk olja
- 4-6 st Frankful Soft Tortilla
- 200 g svartkål
- 200 g majs
- 120 g riven vegansk ost
- 2 dl vegansk creme fraiche
- 100 g jalapenos
- 1/2 burk Frankful Tangy Apple Salsa
- 50 g färsk koriander
- 1/2 burk Frankful Vegan Ch**se Dip
Recept
- Värm ugnen till 200°C.
- Ringla över lite olja och flingsalt på svartkålen och rosta den i ugnen på en plåt i cirka 10min.
- Bryn vegofärsen och löken i olja i en stekpanna.
- Fyll tortillas med färsen, crème fraiche, jalapenos, majs och svartkål.
- Rulla ihop tortilla bröden och lägg dem i en ugnsfast form och toppa med Vegan Ch**se.
- Kör i ugnen i cirka 10-15 min tills de är gyllenbruna.
- Strö lite koriander på toppen tillsammans med några klickar äppelsalsa, Vegan Ch**se Dip och vegansk creme fraiche.